308 poze   68549 vizite
Albume
01 Despre CEPAGE02 Struguri de masa   ANITA   ARGESSIS   AROCINII   AUGUSTA   BAIKONUR   CALINA   CARDINAL   CHASSELAS DORE   ESTHER   KESHA   KIŞ MIŞ LUCISTÂI   KIS-MIS MOLDOVA-SULTANA MOLDOVENESC   LORA   MECITA   MOLDOVA   MUSCAT BLEU   MUSCAT DE AUGUST sau PALATINA   MUSCAT DE HAMBURG   MUSCAT DE POLOSKEI   NAPOCA   NERO   PERLA DE CSABA   PHOENIX   PODAROC ZAPOROJIU   Preobrazhenie-Transformarea   PREZENTABIL   REGINA VIILOR   SIEGER      SUVENIR   SOMESAN   SPLENDID   TRANSILVANIA   VICTORIA03 Struguri pentru vin alb   BIANCA   BLASIUS   FETEASACA REGALA   FETEASCA ALBA   MUSCAT OTTONEL   NEUBURGER   PINOT GRIS   SELENA   SYLVANER   TAMAIOASA ROMANEASCA   TRAMINER ROZ04 Struguri pentru vin rosu   CABERNET SAUVIGNON   DORNFELDER   FETEASCA NEAGRA   MEDINA   MERLOT   PINOT NOIR   REGENT05 Altoirea in verde a vitei de vie   051 PREGATIREA PORTALTOIULUI   052 PREGATIREA ALTOIRII   053 TEHNICA ALTOIRII   054 LEGAREA   055 INGRIJIREA VITELOR ALTOITE   056 PRABUSIREA VITEI ALTOITE06 Album cu pomii altoiti de mine   061 ALTOIRI SUB COAJA   062 ALTOIRI IN LEMN07Retete de mastic pentru altoire   071 Retete mastic cald   072 Retete mastic rece   073 Mod de preparare08 ZDROBITOR DEZBROBONITOR ACTIONAT ELECTRIC09 PLANTAREA VIEI DE VIE   PREGATIREA PENTRU PLANTARE   TEHNICA PLANTARII10 INGRIJIREA VITEI DE VIE IN PRIMUL AN11 DESPRE VIN12 SOLO MINOR 42613 CONDUCEREA VITEI DE VIE IN SISTEM GUYOT14 LISTA SOIURILOR DE VITA DE VIE DISPONIBILE PENTRU TOAMNA 2022

membru din 12 October 2013

052 PREGATIREA ALTOIRII

In preajma infloritului respectiv la inceputul lui iunie cand fluxul de seva este maxim si lastarii sunt semlignificati se poate face altoirea. Lastarii portaltoi apti pentru altoire sunt cei care in zona de altoit, respectiv la inaltimea de 50-70 cm, au diametrul cuprins intre 6-10 mm , la sectionare pe suprafata taieturii trebuie sa apara urme de lignificare adica mici puncte albe.(fig.5;fig.6)
Portaltoiul se pregateste pentru altoire cu o zi inainte .Se aleg lastari apti pentru altoire ceilalti se elimina.Lastarii ramasi se curata de frunze,muguri si carcei si se reteaza la 50-70cm inaltime.(fig 7)
Altoiul se recolteaza din butucii roditori alesi in prealabil Lastarii altoi se recolteaza de pe extremitatea coardei de rod taind dupa ultimul strugure imediat deasupra la a treia sau a patra frunza.Dupa recoltare se fasoneaza astfel: se taie frunza cu o parte din petiol (ramane cam 2cm de codita),deasemenea se elimina varfurile crude si carceii (fig 8).Coardele altoi astfel obtinute se pastreaza la umbra cu baza imersata intr-o galeata cu apa.
fig 5; Pregatirea portaltoiului
fig 5
fig 6; Coarda portaltoi inainte de taiere
fig 6
fig 7; Portaltoi pregatit pentru altoire
fig 7
fig 8; Coarda altoi curatata de frunze inainte de altoire
fig 8

Comentarii album • 2
dumitru50 26 January 2017  
in ce decada se face altoirea in verde?
Raportează
CEPAGE 27 January 2017  
Dupa ce infloreste via.In prima decada a lunii iunie.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.