308 poze   68849 vizite
Albume
01 Despre CEPAGE02 Struguri de masa   ANITA   ARGESSIS   AROCINII   AUGUSTA   BAIKONUR   CALINA   CARDINAL   CHASSELAS DORE   ESTHER   KESHA   KIŞ MIŞ LUCISTÂI   KIS-MIS MOLDOVA-SULTANA MOLDOVENESC   LORA   MECITA   MOLDOVA   MUSCAT BLEU   MUSCAT DE AUGUST sau PALATINA   MUSCAT DE HAMBURG   MUSCAT DE POLOSKEI   NAPOCA   NERO   PERLA DE CSABA   PHOENIX   PODAROC ZAPOROJIU   Preobrazhenie-Transformarea   PREZENTABIL   REGINA VIILOR   SIEGER      SUVENIR   SOMESAN   SPLENDID   TRANSILVANIA   VICTORIA03 Struguri pentru vin alb   BIANCA   BLASIUS   FETEASACA REGALA   FETEASCA ALBA   MUSCAT OTTONEL   NEUBURGER   PINOT GRIS   SELENA   SYLVANER   TAMAIOASA ROMANEASCA   TRAMINER ROZ04 Struguri pentru vin rosu   CABERNET SAUVIGNON   DORNFELDER   FETEASCA NEAGRA   MEDINA   MERLOT   PINOT NOIR   REGENT05 Altoirea in verde a vitei de vie   051 PREGATIREA PORTALTOIULUI   052 PREGATIREA ALTOIRII   053 TEHNICA ALTOIRII   054 LEGAREA   055 INGRIJIREA VITELOR ALTOITE   056 PRABUSIREA VITEI ALTOITE06 Album cu pomii altoiti de mine   061 ALTOIRI SUB COAJA   062 ALTOIRI IN LEMN07Retete de mastic pentru altoire   071 Retete mastic cald   072 Retete mastic rece   073 Mod de preparare08 ZDROBITOR DEZBROBONITOR ACTIONAT ELECTRIC09 PLANTAREA VIEI DE VIE   PREGATIREA PENTRU PLANTARE   TEHNICA PLANTARII10 INGRIJIREA VITEI DE VIE IN PRIMUL AN11 DESPRE VIN12 SOLO MINOR 42613 CONDUCEREA VITEI DE VIE IN SISTEM GUYOT14 LISTA SOIURILOR DE VITA DE VIE DISPONIBILE PENTRU TOAMNA 2022

membru din 12 October 2013

MUSCAT DE HAMBURG

Soi de struguri de masa foarte apreciat la noi in tara asa cum o arata si numele la origine a fost cultivat in imprejurimile orasului Hamburg, din Germania a trecut in Anglia (1860) unde vinul produs din acesti struguri era foarte apreciat,fapt care adus la popularizarea soiului.
Strugurii sunt mari, ramurosi, cu ramificatiile secundare foarte dezvoltate cu o masa medie de 220-260g . Boabele sunt mari (4-5g), carnoase, crocante, cu gust puternic de muscat si acoperite cu un strat gros de pruina. Perioada de vegetatie mijlocie 165 -170 zile. Are o crestere vegetativa puternica si fertilitate buna. Este sensibil la meiere si margeluire. In anii cu conditii climatice nefavorabile, in timpul infloritului, florile nu leaga si cad in masa, acesta constituind defectul major al soiului Muscat de Hamburg. Rezistente biologice: mijlocie la ger (-18°C)slaba la seceta; foarte sensibil la mana, fainare si putregaiul cenusiu al strugurilor. In zonele de ses este puternic atacat de molii.
Muscat de Hamburg are nevoie de multa caldura si insolatie. Pentru asigurarea polenizarii suplimentare, in plantatii se asociaza in sortiment biologic cu soiul Cinsaut: 2 randuri de Muscat Hamburg, 1 rand de Cinsaut cu care se aseamana la struguri. (Personal am constata ca vitele care le am la mine in vie leaga foarte bine chiar daca nu sunt intercalate cu Cisnaut ci cu alte soiuri) Necesita taiere lunga cu 8-10 ochi, forma de conducere recomandata fiind capul inaltat dr. Guyot.
Muscat de Hamburg intruneste cele mai inalte insusiri tehnologice, fiind considerat "regele soiurilor de masa". In conditiile ecoclimatice din tara noastra, maturarea strugurilor se realizeaza cu 10-15 zile dupa Chasselas dore (soi de epoca a IV-a). Productiile obtinute sunt mijlocii (10-14 t/ha), din care 60-70 % reprezentand productia marfa. obtinandu-se vinuri usoare de masa.
Muscat de Hamburg 1
Muscat de Hamburg 1
Muscat de Hamburg 2
Muscat de Hamburg 2
Muscat de Hamburg lastar
Muscat de Hamburg lastar
Muscat de Hamburg frunza
Muscat de Hamburg frunza

Comentarii album • 4
COMBATANTINDIAN 20 March 2016  
Frumos
Raportează
gabimihai75 10 October 2014  
este posibil pentru ca nu am polenizatorul cinsaut?,este anul 5 si in anii precedenti nu au fost probleme
Raportează
CEPAGE 11 October 2014  
Nici eu nu am Cisnaut dar polenizeaza foarte bine si celelalte soiuri pe care le am in vie.Nu cred ca este problema de polenizare ,daca nu polenizeaza nu produce nimic,nu cumva este este o problema legata de incarcarea excesiva cu rod. In general la soiurile de masa se recomanda normarea atenta a productiei.
Raportează
gabimihai75 10 October 2014  
anul asta la mine boabele de muscat de hamburg au ramas mici,nu s-au dezvoltat,si nu stiu de ce,i-am stropit la timp
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.