308 poze   68854 vizite
Albume
01 Despre CEPAGE02 Struguri de masa   ANITA   ARGESSIS   AROCINII   AUGUSTA   BAIKONUR   CALINA   CARDINAL   CHASSELAS DORE   ESTHER   KESHA   KIŞ MIŞ LUCISTÂI   KIS-MIS MOLDOVA-SULTANA MOLDOVENESC   LORA   MECITA   MOLDOVA   MUSCAT BLEU   MUSCAT DE AUGUST sau PALATINA   MUSCAT DE HAMBURG   MUSCAT DE POLOSKEI   NAPOCA   NERO   PERLA DE CSABA   PHOENIX   PODAROC ZAPOROJIU   Preobrazhenie-Transformarea   PREZENTABIL   REGINA VIILOR   SIEGER      SUVENIR   SOMESAN   SPLENDID   TRANSILVANIA   VICTORIA03 Struguri pentru vin alb   BIANCA   BLASIUS   FETEASACA REGALA   FETEASCA ALBA   MUSCAT OTTONEL   NEUBURGER   PINOT GRIS   SELENA   SYLVANER   TAMAIOASA ROMANEASCA   TRAMINER ROZ04 Struguri pentru vin rosu   CABERNET SAUVIGNON   DORNFELDER   FETEASCA NEAGRA   MEDINA   MERLOT   PINOT NOIR   REGENT05 Altoirea in verde a vitei de vie   051 PREGATIREA PORTALTOIULUI   052 PREGATIREA ALTOIRII   053 TEHNICA ALTOIRII   054 LEGAREA   055 INGRIJIREA VITELOR ALTOITE   056 PRABUSIREA VITEI ALTOITE06 Album cu pomii altoiti de mine   061 ALTOIRI SUB COAJA   062 ALTOIRI IN LEMN07Retete de mastic pentru altoire   071 Retete mastic cald   072 Retete mastic rece   073 Mod de preparare08 ZDROBITOR DEZBROBONITOR ACTIONAT ELECTRIC09 PLANTAREA VIEI DE VIE   PREGATIREA PENTRU PLANTARE   TEHNICA PLANTARII10 INGRIJIREA VITEI DE VIE IN PRIMUL AN11 DESPRE VIN12 SOLO MINOR 42613 CONDUCEREA VITEI DE VIE IN SISTEM GUYOT14 LISTA SOIURILOR DE VITA DE VIE DISPONIBILE PENTRU TOAMNA 2022

membru din 12 October 2013

073 Mod de preparare

La prepararea masticului se foloseste un vas metalic potrivit ca marime cu cantitatea care urmeaza a fi pregatita.Prima data se pun in vas substantele grase care se topesc pe plita la foc domol ,dupa ce acestea au devenit fluide de lasa putin sa se racoreasca si apoi se adauga celelalte componente amestecand bine pentru omogenizare.
Daca dorim sa preparam mastic la cald compozitia se lasa sa se raceasca apoi se taie in bucati potrivite ca marime si se ambaleaza in hartie.La utilizare masticul se va reincalzi asa cum am mai spus.
Daca dorim sa preparam mastic la rece procedam astfel:compozitia omgenizata se lasa sa se raceasca pina la temperatura de 40-45 °C si adaugam alcoolul.Se amesteca bine pana se obtine o masa omogena,acesata se pune recipienti care se inchid ermetic si se folosesteca atare.
Eu am preparat mastic la rece dupa reteta I acum 10ani si mai am si acum.Il folosesc atat la altoit dar si pentru protejarea ranilor aparute pe scoarta pomilor.Acum dupa atata timp alcoolul s-a evaporat si masticul numai este ca o pasta ,s-a solidificat.Am observat insa ca daca iau o bucatica de mastic si o framant bine intre degete se inmoaie ca o plastilina si poate fi utilizat fara afi nevoie de reincalzire.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.